03-07 – Tingvoll

Vanmorgen 7 uur ging de wekker, maar de regen op de tent maakte al zoveel lawaai dat je die nauwelijks nodig had om wakker te worden. Blijven liggen was dus maar het beste – een poging de boel op te pakken in de gietregen had betekend dat letterlijk alles doornat zou worden. Hier blijven we dus een dagje. Morgen schijnt het weer beter weer te worden.
Het ontbijt aten we in de keukenruimte, waar vlak bij de ingang nog net plaatswas voor een tafeltje en twee stoelen, met uitzicht op een draaiende wasmachine. Je ogen worden dan als vanzelf naar het bewegende beeld, in dit geval de wasmachine trommel, getrokken. Nou ja, veel boeiender of informatiever zijn de meeste TV programma’s niet.
We gaan nu naar het dorp lopen om wat eten in te slaan; over een uurtje verwachten ze weer veel meer regen. Misschien later meer…

Lekkere temperatuur vanaag – steeds dreigend, donker weer met zo nu en dan een spetter, maar van regen zoals voorspeld wil het maar niet komen.
Het blijkt toch nog anders te zijn, Georgette komt net terug van de tent, en op dat deel van de camping regende het maar hier (50 meter verderop) is het (nog) droog. Uit het raam van de zitkamer hier kun je de regengrens zien lopen.

Vanavond ‘Thais’ gegeten, de massage juffrouw die de vrouw van de eigenaar van de camping blijkt te zijn verzorgt warme maaltijden voor ongeveer €12,50 pp – heel simpel maar smakelijk, de mensen staan in de rij om ze op te halen.

De formule op deze camping is: caravan of camper zo vlak naast een cabin, een soort huisje, geparkeerd dat je droog van de een in de ander kunt overstappen. Bijzonder dus. En allemaal vlak naast elkaar. Wij hebben op het tentveldje nog de meeste ruimte.
Waar overal in Noorwegen betaling mt kaart standaard is, en contant de uitzondering, is het hier anders. Hier gaat alles contant. De eigenaar loopt met een dikke bundel bankbiljetten op zak, en contant geld in een tasje.

This morning at seven the alarm tried to wake us but the rain on the tent had already done that. A regular downpour. Trying to pack our things made no sense, so we decided to stay here one more day and went back to sleep.
Right now it’s dry, with more rain forecast for the afternoon, so we’ll use the dry spell to walk up to the village and buy some food.

This has been a grey day – pleasant temperature, very humid, a few drops of rain. Georgette just returned from getting something from the tent, it was raining on that side of the camp site, but not here.

The Thai massage lady, the camping owner’s wife, was this afternoon busy preparing very simple but tasty take away Thai meals at a very reasonable price, certainly for Norwegian standards – people were queuing up to buy them.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *