02-07 – Rindal – Tingvoll – KM 3884

Kom je aan op de camping – die staat natuurlijk vol campers, en ook nog drie caravans, en je vraagt je af of er ook plaats is voor tentjes. De receptie zou nog open moeten zijn, je klopt op de deur en doet die open – is daar een Thaise juffrouw iemand een voetmassage aan het geven.
‘Yes, this is reception. You have a tent. You can put it there and there…’ – met een weids armgebaar.
Goed, wij dus kijken waar here and there zijn, en dan komt ze achter ons aan naar buiten lopen, legt uit waar het tentveldje is en heeft adviezen over de tent dicht bij het sanitairgebouw.

Het was weer een bijzondere dag, met een paar eerste keren. Het was de eerste keer dat we buiten gingen ontbijten omdat het lekker weer was. We reden zonder jacks, sjaaltjes, mutsen en in een korte fietsbroek. Allemaal nog niet meegemaakt deze vakantie. Om een uur of twee was het zelfs zo warm dat je bij een klimmetje dacht, het mocht ook wel iets minder warm…

Voor het eerste deel van de rit hadden we de dag ervoor hard gewerkt. De camping lag op ongeveer 200 m hoogte, en onze rit voerde ons eerst naar een plaatsje aan het fjord, zeeniveau dus. Maar toen was het tijd voor de eerste bult. Klimmen naar zo’n 150 meter, en toen weer naar beneden. Daar aangekomen wachtte de veerboot al, en we konden er zo oprijden voor de tien minuten oversteek.

Na de veerboot volgde de weg een tijd lang de kust langs het fjord. Dat betekent niet dat het overal vlak is – vlakke wegen houden ze hier niet zo van.

Na een klein plaatsje met een winkel langs de weg waar we wat te eten en te drinken kochten voerde de weg inderdaad langs een relatief vlak stuk, met mooie uitzichten op het fjord, en de, soms besneeuwde bergen.

Een laatste bult, nog even naar een meter of 180 en toen een laatste afdaling naar de camping, waar we nu (’s avonds 10 uur) in een bloesje buiten zitten terwijl de zon achter de bergen zinkt. Onze tent staat tussen twee picnic tafels – we kunnen kiezen waar het uitzicht het mooiste is.

—————-

The first 25 kms were easy, coasting downhill most of the time back to sea level. Then we had a drink and some lunch (we started rather late as I had to fix a problem with the bike), and it was time for the first serious climb, followed by a descent and a short ferry crossing.
After the crossing the road followed the fjord, at first going up and down all the time.

When we passed a shop we stopped and bought something to eat, which we did in the shade – it was hot! Yes, hot, the very first time this trip.
We had breakfast outside – the first time in 68 days. We cycled in our shorts and just a short sleeved shirt. Definitely the first time this trip. And now I’m typing this sitting outside at a picnic table next to our tent.

And again, it was fantastic scenery, all day long.

And last but not least – they have internet here, only, it doesn’t work, so this might be sent off tomorrow.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *