04-07 – Tingvoll – Molde – KM 3967

Het zag er niet veelbelovend uit – grijze laaghangende bewolking, fris om niet te zeggen een klein beetje koud.
Ontbijt, fiets oppakken, even een paar boodschappen bij de supermarkt waar we langs kwamen – routine.
Het voordeel van met een klim beginnen is dat je meteen warm draait, dat deden we dan ook. Mooie uitzichten over het fjord en een niet al te steile helling zorgden dat het toch een mooie route bleef. We kwamen door wat tunnels – wat een herrie maken auto’s en motoren in zo’n tunnel, het is alsof er een grote goederentrein langsraast.
Een grote brug over, en toen volgde er een mooie route langs een fjord, zonder veel geklim, maar wel met mooi zicht op de besneeuwde toppen van de bergen verderop, en overal langs de weg een zee van bloemen, allerlei soorten en kleuren, met als verrassing zo nu en dan groepjes orchissen er tussen.
En het weer werd steeds maar beter, tot het op het laatst echt lekker warm was en de jacks en de lange broeken uit konden.
En nu wordt dit getypt op de camping van Molde, met uitzicht over het fjord en een hele keten besneeuwde toppen aan de overkant.

—–

It looked rather grey when we got up, and it was rather cold; not the weather we had been promised. The usual routine: breakfast, pack the tent and luggage and put it on the bike, buy some food for on the road and start the climb up the first slope. The reward: great views across the fjord, and flowers along the road, all the time.
After a while the sun appeared and it got really warm. Off with the jackets and the long trousers.
I am tying this, sitting outside in front of the sanitary block at ten o’cloc in the evening, with a great view of the fjord and beyond it a whole range of snowy mountain tops glowing in the evening sun.

2 thoughts on “04-07 – Tingvoll – Molde – KM 3967”

  1. Even de juliverslagen achter elkaar gelezen! Een heel ander verhaal dan dat van het 1e stuk! En gelukkig voor jullie met afentoe wat zomers weer! Wat is het verrukkelijk om in het zonnetje bij de tent te kunnen ontbijten hė.Komen jullie nog Nederlanders tegen? Want die schijnen veel in Noorwegen te wonen…….
    veel fietsplezier verder! Liefs Bep en Johan

    1. Weinig NLers op ons pad. Maar het weer is weer goed vandaag – en voor morgen verwachten ze regen. Maar dan fietsen we niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *