10-06 – INARI

22 uur – we zitten aan het raam van de cabin en genieten van het uitzicht op het meer – in de stralende zon. Net was er een heel mooie regenboog, een buitje verderop waarschijnlijk, of de hagelbui die ons een half uurtje geleden met een bezoek vereerde en nu verderop rondspettert.
DSCN0819a
Georgette bezocht vandaag het Sami museum hier een kilometer of drie vandaan. Ze moest lopen want de fiets stond zonder achterwiel. Eén ontmoeting daar was met twee Italianen die bezig zijn aan een ‘Camminare Senza Frontiere’ – Walk without Borders. Ze lopen zoveel mogelijk het hele ‘IJzeren Gordijn’ – de grens tussen de EU en Rusland langs. De mannen duwen ieder een bagagekarretje, en proberen zo’n 60 km per dag te lopen. Ik (Peter) zag ze later lopen vanuit de bus van Ivalo naar Inari.

De enige plek hier in de buurt om een fietsband te kopen was in Ivalo. Bij de winkel ontstond toch enige twijfel over de te kopen maat band, 26 inch, ja, maar verder? Even overleg met de Vakantiefietser in Amsterdam loste het probleem op en de band zit nu om het wiel, en we hebben goede hoop dat hij het weer een tijdje uithoudt.

Morgen richting Karasjok (Noorwegen), waar we weer twee nachten geboekt hebben omdat we de kans niet willen missen het Sami parlementsgebouw daar te bezoeken. De kans dat we hier nog eens komen om dat een andere keer te doen is niet waarschijnlijk.

—-

10 pm – glorious sunshine outside. A few minutes ago there was some hail and a few minutes late a fantastic rainbow over the lake.
DSCN0820aa
Today Georgette visited the Sami Museum in Inari while I took the bus and went tire hunting in Ivalo.
Georgette happened to meet two Italian men walking a walk without borders (camminare senza frontiere) along the Russian-EU border.
They had their luggage on two luggage carriers on wheels – I saw them a bit later from the bus window on my way back to Inari. They aim at doing some 60 kms a day.

Tomorrow we’re going to Karasjok (Norway) – we’ll go there by bus in order to have the opportunity to stay an extra day and visit the Sami parliament building there.

One thought on “10-06 – INARI”

  1. Peter en Georgette,

    Zo te zien gaan jullie als een speer, een echte Grunneger zegt dan: ‘Nait soezen, moar deur broezen! We lezen elke dag met veel plezier jullie blog om te kijken of we nog ergens samen kunnen koffiedrinken, maar dat zit er volgens mij niet in. Wel heel toevallig dat we op dezelfde dag de poolcirkel passeerden, jullie in Finland en wij in Noorwegen. Wij vertrekken maandag naar Vesteralen en gaan dan naar Zweeds Lapland in de buurt van Jokkmokk. Mocht je de Lofoten nog aandoen, ten westen van Svolvaer is het erg mooi. Een goede reis verder!
    Reint en Peta Jurjens

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *