05 – Dag/Day 5 Jülich

DSC_0246

DSC_0248

DSC_0252

DSC_0253

DSC_0257

DSC_0258

DSC_0264

DSC_026105 Dag/Day 5 Jülich

Zondag-rustdag in Jülich. En natuurlijk houden wij de rustdag in ere, vooral ook omdat Georgette nog een paar dagen antibiotica moet slikken die niet zo goed vallen, en omdat de regen vanmorgen wel viel, hebben we besloten vandaag ook de fietsen rust te gunnen. Dat is niet zo’n erge straf in een geriefelijk hotel in het centrum van de stad. Vanmiddag scheen de zon even en hebben we de binnenstad wat verkend. Een typische Duitse stad met gebouwen die er soms wat ouder uitzien, maar het niet zijn omdat ze allemaal na de laatste oorlog gebouwd zijn.
Voor een zondag zijn er veel mensen op straat, en zitten de terrasjes aardig vol.

Jülich is zo’n stad met een bewogen geschiedenis – welke stad eigenlijk niet. De oudste resten zijn hoofdzakelijk Romeins, hoewel er nog sporen zijn van vroegere verdedigingswerken. In de Romeinse tijd was het een belangrijk centrum, vooral ook door zijn strategische ligging aan de Roer. Nadat de Romeinen het hier voor gezien hielden eind vijfde eeuw bleef Jülich een machtscentrum, niet in het minst door de uitgebreide verdedigingswerken. En zo verder – Wikipedia weet er van alles van: http://de.wikipedia.org/wiki/J%C3%BClich

Thou shalt not ride thy bikes on Sunday. I’m not sure who that quote is by, but he or she must have been right. As Georgette does not take well to the antibiotics she has to take until Tuesday, and it was raining, we decided to take it easy ourselves and give our bikes a holiday.
When the rain stopped we took a stroll through the streets of Jülich and had a tea/coffee during the half our or so of sunshine we had today.
Although almost all of the buildings are new, Jülich is rather an old town. There are some Roman remains and traces of earlier fortifications.
In Roman days it was an important Roman settlement. After the Romans left at the end of the 5th century, Jülich remained a centre of power for quite a long time because of its strategic position on the river Rur and its extensive fortifications. If you want to read more, wiki knows it all.

The weather might be slightly better tomorrow – it depends on which weather station you believe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *