03 Dag/Day 3 – Beuningen – Arcen km 290

Even kort , op mijn iPhone vanaf een terras in Arcen. Late en langzame start. Door Nijmegen – fietsbordjes daar zo geplaatst dat je een doctoraal bordjeskunde moet hebben om er wijs uit te worden.  Nijmegen > Groesbeek >  Gennep – toch wel wat leuke klimmetjes. Iemand raadde ons een alternatieve route > Gennep aan. Heel erg mooi. Gennep > Afferden> Arcen inclusief 2 pontjes over de Maas.  Slingerende weggetjes – relaxed – soms wel even zoeken. Echt onthaastend.  Het eten komt er aan. Morgen verder.

Jülich (D) – nu even wat meer tijd en een goed werkende internet verbinding. Short-cuts make long detours. De route vanaf Nijmegen die we namen is inderdaad zo’n 10 km korter dan die uit ons routeboekje, maar neemt door het geklim en zo nu en dan gezoek meer tijd dan het langere alternatief.

Zo nu en dan kruisten we bekende plekjes van het Pieterpad zo 10 jaar geleden.

Het overnachtingsadres in Arcen bleek zo’n 2 km buiten het dorp te liggen. Volgens de eigenaresse konden het beste in de Maasparel gaan eten – hebben we gedaan en was redelijk smakelijk. Daarna moesen we onszelf weer naar boven slepen met de fiets – meteen wat aan die surplus calorietjes gedaan.

———

Short cuts make long detours… How true!! On our map we saw a shorter route between Nijmegen and Gennep, so why not take it? The anwer to the why not is that the route in our little book was quite flat and the one we took was not. Opportunity for some much needed training for the Alps later on. We got as far as Arcen, famous for its Castle gardens and its beer. More tomorrow.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *