01 – Dag/Day 1 km 104 Leek-Hellendoorn

aDSC_0142aIMG_0075 aDSC_0142 aDSC_0137Alle paaie lei na Rome

Met dank aan Diede hadden we een prachtige eerste dag. Als Diede haar verjaardag niet gevierd had op 21 april waren we op die datum vertrokken en hadden we vreselijk weer gehad.  Nu was het een superdag. We stonden  om 6 uur op en slaagden er op de één of andere manier in om om half negen te vertrekken. Het was een dag van superlatieven. Om 9 uur waren we al in drie provincies geweestL Groningen, Drenthe, Friesland. Als we in dat tempo doorgaan zijn we in no time in Rome. Verder reden we in Friesland langs of liever over het hoogste punt van de provincie (35 m in Appelscha). Kom daar maar eens om in Duitsland, Zwitserland of Italië.

Prachtig weer, velden vol paardebloemen, pinksterbloemen. Ooievaars en andere veelal veel kabaal makende vogels. Mooie route via Fochteloo, Appelscha, Diever, Koekange, Ommen en dan Hellendoorn.

In Ommen sloeg het weer om – regen opeens. Mijn dure regenjack begaf het –  rits wou op wat voor manier dan ook niet dicht. Een paar winkels hadden niet de kwaliteit regenjack die je op zo’n trip nodig hebt, maar toen het kort voor Hellendoorn weer begon te gieten had de rits spijt van zijn slecht gedrag, en hi deed het weer. Weer een paar honderd €€ utgespaard.

Fletcher Hotel Ommen (we hadden nog zo’n goedkope aanbieding Kruidvat-bon) heeft alles wat we nodig hebben: warme douche, internet, heerlijk eten en bedden om een heerlijk lange nacht weer bij te komen van de vermoeienissen. Morgen verder naar Beuningen waar we overnachten bij theo en Marian Willems, Beuningen. Theo ontmoetten we een aantal keren op de tocht der tochten de Camino naar Santiago. En nu dus: welterusten.

All Roads Lead to Rome, and the road to Hellendoorn is one of them. The weather: ok – sunshine most of the day. Wind: moderate but wrong direction. Rain: quite a lof it, but only on the least leg from Ommen to Hellendoorn. The rest of the day: absolutely wonderful – spring is in the air and abundantly so. Count your blessings, they say, but just as we were counting them, passing through ommen, some 18 kms from Hellendoorn the sky gotr black, there was a bit of rumbling and the rain started to fall.

Tomorrow: Beuningen – same sort of distance, and for now: goodnight.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *