16-5 FALUN – OCKELBO – KM 1474

Er komt nog meer, nu weinig tijd – we rijden van de officiele route af richting de kust.
Tocht van vandaag kort samengevat: begon met mooi weer. Prachtig om dan door de Zweedse bossen en langs ik weet niet hoeveel honder meren tot nu toe te fietsen. Nadeel van de weg vandaag: flinke stukken heel slechte gravelweg, met klimmen en afdalingen, soms echt gevaarlijk, vooral als er een enkele stoere Zweed in een Audi voorbij reed met zo’n 90 km/uur of harder. Gelukkig zijn er veel meer coulante automobilisten die inhouden als ze je passeren en je niet stenenspattend in een stofwold achterlaten.
En dan de reuze klim vandaag, zo’n bijna 400 m klimmen – nam even wat tijd – en dan weer met een aardig vaartje naar beneden.
We hadden in Ockelbo een cabin gereserveerd – het was koud en het weerbericht slecht. Onderweg dachten we: komen we er nog wel vandaag? Dit gaat wel heel langzaam met een gemiddelde onder de 12 km/uur. Gelukkig schoot het tweede stuk sneller op.
Cabin voor twee nachten gehuurd – morgen een reorganisatiedag: wat aandacht voor de fiets die het voor zijn kiezen gehad heeft, even alles nalopen. De was doen, dat soort dingen.
Bij aankomst hier waren we o zo dankbaar dat we niet voor ons tentje gekozen hadden. Het is echt koud, en het regen behoorlijk, maar wij zitten heerlijk droog, en warm. Morgen meer…

One thought on “16-5 FALUN – OCKELBO – KM 1474”

  1. Wat een pech hebben jullie met het weer. Maar wát een prachtige tocht maken jullie. Respect!
    Goed dat jullie nu iets lichter zijn. Als jullie nog iets missen, kunnen wij het misschien over een week of vier even langsbrengen.

    Groetjes en tot ziens in het Noorden,
    James en Tineke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *