13/5 en 14/5 Lerbäck – Lindesberg – Smedjebacken – km 1294

Wegens tijdgebrek even kort – twee stevige dagen gereden (109 en 103 km), en dat in nogal bergachtig gebied met stevige klimpartijen.
13/5 – na een beetje ruzie met de navigatie en moeite met het vinden van een overnachtingsadres – dat moet je hier echt van te voren regelen – wat laat vertrokken.
Mooie route, met één fikse regenbui en veel heuvels. Het ergste deel van de regen zaten we binnen met koffie en lunch.
Geen camping maar een B&B adres zonder de tweede B want de eigenaar was er niet maar had het huisje opengelaten en we moesten het geld maar op tafel leggen.

14/5 Lindesberg lag al niet meer op de EV7 route die we volgen, en die route hebben we vandaag ook niet gezien omdat we om op te schieten een wat drukkere weg gereden hebben – viel op hemelsvaartsdag zonder vrachtverkeer erg mee met de drukte. We zijn nu weer terug op de route.

Ook nog te vermelden: ree die vlak voor de fiets langsrende. Veel vogels. Veel automatische maaimachinetjes in grote tuinen. Veel golfterreinen. Koude wind, soms hard (en tegen) maar meestal valt het wel mee. En de echte afknapper: wat is drank hier toch duur!

———–

It’s getting late and we want to hit the pillows.
Our news in a nutshell: two days, 109 +103 kms, in mountainous country with at times stiff climbs that’s not bad.
Yesterday we landed in Lindesberg, rather late in the eveing, in a B&B without the second B because the owner was not there but had left the door open and put the money on the table please.
Today we took an alternative route, more cars, busier road, but if not shorter definitely faster. Lot of climbs though slowing us down considerably.
The weather: yesterday pretty good with a bit of rain every now and then.
Today even better: no rain, but it just doens’t get warmer – cold here for the time of the year, they say.
I spent this evening planning ahead, checking if campsites are open and that sort of thing.
Beautiful country, Sweden, friendly people, but why is a good glass of wine so outrageously expensive?

2 thoughts on “13/5 en 14/5 Lerbäck – Lindesberg – Smedjebacken – km 1294”

  1. Lieve Peyer en Georgette,

    Wat ontzettend leuk jullie blog te lezen. Een spannend avontuur met z’n tweetjes. En vast wel mooie foto’s die jullie maken.
    Dat is een boek waard!
    Maar ook moedig van jullie met veel doorzettingsvermogen !
    Geniet , dat doen wij via jullie blog.
    Liefs, José en Irene

  2. Alweer zo,n spannend verhaal!Bijzonder dat jullie zomaar in een huisje mochten zonder dat de eigenaar er was…..En leuk ook te lezen hoe die voortuinen eruit zien! Jullie vertellen beeldend! En dat alles vanaf de fiets……. liefs van Bep en Johan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *